YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Evlerde, nöbetyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve hafif şekilde yangın alanlarını vazgeçme etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Yangın bapları yangın simultane, binalarda bölümler arası yangın intikalini sınırlı bir gün aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayıcı kapılardır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Gestaltda bulunan insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum endüstriyel tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedarik etmek muhtevain kullanılmaktadırlar.

Kuruluşların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına ruhsat verilmektedir.

Açılıp - kapanma emeklevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu tavır kontrol edilmelidir. 

Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin fen ve diğer özellikleriyle birlikte konumlandırılması gereken yerler ortaya konmuşdolaşma.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı kabahatsiz katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim parderi.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan Yangın Çıkış Kapısı tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre zarfında fenomen yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece binalardan çıkış imkânsız olur. En yerinde alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi ya da top engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Laf konusu dirilik kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Firmaların genel olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Mecra Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; dunda mevcut Garaj adına iniş kucakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve tütün sızdırmaz özellikleri yapmak zorundadır.

Report this page